Featured

Verdrietige Aad van Toor deelt hartverscheurend nieuws over Bassie

today12/02/2018 43 2

Achtergrond
share close

In een onthullend gesprek met Weekend deelt Aad van Toor erg droevig nieuws over zijn broer Bas, die er wat betreft zijn gezondheid heel slecht aan toe is.

Bas, bij het publiek beter bekend als Bassie (van Adriaan), mocht afgelopen september 88 kaarsjes uitblazen. Helaas blijft zijn gezondheid verslechteren.

Aad beschrijft de laatste vijf jaar van Bas als een nachtmerrie. ”Ik kan er geen positieve draai aan geven. Het enige wat hij nog kan doen is zijn rechterhand bewegen.” ”Hij heeft hulp nodig voor alles. Bas, die altijd het voortouw nam in zijn leven, moet nu steeds wachten. Het is een totaal andere levenswijze. Als ik zo zou moeten leven, zou ik het verschrikkelijk vinden. En ik ken Bas, hij ook.”

Hoewel hij fysiek niets meer kan, is dat geestelijk anders. ”Hij heeft een uitstekend geheugen, al zijn er door een TIA wel gaten in ontstaan.” Aad vervolgt: ”Maar ja, ik ben mijn hele leven al slecht in het onthouden van namen en dat is nu ook erger geworden.”

 

Het gaat dus heel slecht met Bassie. Manager Sjef Scholte bevestigt dit. ”Fysiek is het niet meer wat het geweest is. Hij heeft een zwak gestel en hij is niet meer mobiel. Bas is bedgebonden en gaat niet meer naar buiten.”

Vorige week vloog Aad naar Nederland om de première bij te wonen van de documentaire Een Schat Aan Herinneringen. Aad en Bas zien deze documentaire als het hoogtepunt van hun carrière.

In Spanje heeft Bas de documentaire ook al gezien. Volgens Aad is zijn broer er erg blij mee. ”Maar hij vond het te kort. Hij zei: ‘Die had wel langer mogen duren’.”

 

 

Geschreven door admin

Rate it

0%